בצק אחד אלף מליות \\ במטבח של מירי זורגר

חיה ספיר No Comments on בצק אחד אלף מליות \\ במטבח של מירי זורגר

השפית מירי זורגר מגישה בתוכנית 'במטבח של מירי' מתכונים משובחים ומנחמים לתקופה הזו. איך אפשר לעשות אחד אלף מליות? מהן הפשטידות המומלצות? ומה הכי טעים לגלגל בפרגית עוף בתנור?

צילום: elements.envato
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

בצק אחד אלף מליות

מצרכים לבצק

4 כוסות קמח

1 כוס שמן

1 כוס מים

1 כפית מלח

2 כפית סוכר

ציפוי

ביצה מקושקשת

שומשומים בצבעים

מלית  פרגיות

מצרכים

6 פרגיות ללא עור

3-4 בצלים חתוכים ל 4 ואז לפרוסות דקות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

3 כפות פטרוזליה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

אופן ההכנה

מטגנים בצל עד להשחמה 

מוסיפים את הפרגיות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפרגיות משנות את צבען

מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

מצננים

מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

מלית בשר טחון

מצרכים

500 גר' אנטריקות טחון

3-4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

150 גר' צנוברים מטוגנים קלות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

2 -3 שיני שום כתושות

3-4 כפות פטרוזליה

אופן ההכנה

את בשר האנטיקות הטחון מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מחליף את צבעו

מסיפים את שאר המצרכים מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

מצננים

 מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

מלית ירקות ירוקים

מצרכים

2 כוסות אפונה קפואה מופשרת בטמפרטורת החדר

2 כוסות שעועית ירוקה מופשרת

2 כוסות ברוקולי מופשר

3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

3 כפות רוטב פסטו 

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

מטגנים בצלים 

מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך כדי ערבוב

מתבלים  ומצננים

מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה מורחים פסטו ממלאים  מפזרים גבינה צהובה ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

מלית פלפלים בצבעים

מצרכים

3 בצלים פרוסים מטוגנים עד להשחמה

8 פלפלים בצבעים חתוכים לרצועות דקות מטוגנים עד להשחמה

2 חצילים קלויים 

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

200 גר' גבינת פטה מגוררת דק

אופן ההכנה

מערבבים את הפלפלים הבצלים והחציל מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים  מגרדים מעל את גבינת הפטה ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

מלית תפו"א ופטריות

מצרכים

6 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה עם 4 כפות מיונז מלח ופלפל

4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

2 סלסילות פטריות חתוכות ל4 מטוגנות עד להשחמה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

מערבבים את המצרכים מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

מלית תפוחים ואגוזים

מצרכים

10 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות

200 גר' פקאן קצוף

5 כפות סוכר חום

1/3 כוס שמן

2 כפיות סוכר וניל

אופן ההכנה

מחממים שמן במחבת מטגנים את התפוחים 5 ד' מוסיפים סוכר חום וסוכר וניל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להשחמה קלה

מצננים

מוסיפים את האגוזים ומערבבים

מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה


 

חזה עוף מוקפץ בתיבול מזרחי

מצרכים:
2 חזות עוף חתוכים לרצועות
3 בצלים חתוכים לרצועות
לתיבול
3 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות חומץ
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור טחון
1 כפית תבלין שווארמה
אופן ההכנה
יש לתבל את רצועות החזה ולהשרות במקרר לכשלוש שעות
לטגן בצל עד להשחמה קלה
להוסיף את החזה ולטגן עד להשחמה קלה של החזה


מיני פשטידות פטריות

מצרכים:
1 סלסילת פטריות קצוצות
2 בצלים קצוצים
3 כפות קמח
3 ביצים
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1 כף אבקת מרק פטריות
אופן ההכנה
מטגנים בצל עד להשחמה מוסיפים פטריות וממשכים לטגן עד להשחמת הפטריות
מסירים מהאש
מוסיפים את הקמח ואז את הביצים
מתבלים ומערבבים
טועמים ומתקנים תיבול
מעבירים לתבניות סיליקון ואופים
אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה


מיני פשטידות ברוקולי ובטטה

מצרכים:
3 בצלים קצוצים
500 גרם ברוקולי קפוא
2 בטטות מגורדות
1 חב עירית קצוצה
1 כפית מלח
1/2 פלפל שחור גרוס טרי
מעט אגוז מוסקט
1 מיכל קוטז
150 גרם; גבינה צהובה מגוררת
7 ביצים
1 1/2 כוסות קמח תופח
לציפוי
שומשומים בצבעים
אופן ההכנה
מטגנים בצלים עד להשחמה
קוצצים את הברוקולי ומוסיפים למחבת
מטגנים עד שהשחימו כ 15 דקות מוסיפים את העירית הקצוצה והבטטה המגוררת
מתבלים טועמים ומתקנים תיבול
מסירים מהאש
מוסיפים קמח ומערבבים
מוסיפים את הביצים הגבינה הצהובה והקוטז ומערבבים למסה אחידה
מעבירים לתבנית שקעים מסיליקון מפזרים שומשומים בצבעים
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה
אופים בתבניות אישיות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
כ 40 דקות או עד להשחמה


פרגית עוף אפוי במרינדה
מצרכים
8 פרגיות עוף מגולגלות וקשורות או 8 יח חזה עוף מגולגלות
למרינדת השריה
4 שיני שום כתושות
3 בצלים קצוצים
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3 כפות סילאן
1/2כוס שמן
3 כוסות ציר עוף או מים
אופן ההכנה
את רכיבי המרינדה הביאי לרתיחה
קררי לטמפרטורת החדר והכניסי את הפרגיות אל המשרה כסי והשהי ל 24 שעות
העבירי את נתחי הפרגית אל תבנית אפיה עם 2 כוסות מהרוטב והכניסי לתנור שחומם מראש ל 160
מעלות ואפי כשעה וחצי
הסירי את הכיסוי ואפי עוד כ 10 ד' עד להשחמה
הסירי את חוטי הקשירה פרסי והגישי



0 תגובות